jump to navigation

Kem Motivasi Insan Cemerlang PMR 2008 Mac 24, 2008

Posted by taskforcemiri in Program dan Aktiviti.
trackback

“Kem Motivasi Insan Cemerlang PMR 2008”

الحمدلله  رب  العالمين،  والصلاة  والسلام  على  اشرف  الأنبياء والمرسلين وعلى  اله  وصحبه  اجمعين

 

Alhamdulillah atas segala-galanya. Segala puji-pujian bagi Allah, Tuhan sekalian alam Yang Maha Kaya lagi Maha Pemberi Hidayah. Selawat serta salam untuk kekasih Allah, Junjungan Besar Nabi Muhammad SAW.

 

Alhamdulillah, jutaan kesyukuran dipanjatkan dengan Rahmat serta InayahNya, Kem Motivasi Insan Cemerlang (KMIC) PMR telah berjaya dilangsungkan selama 3 hari 2 malam iaitu bermula pada 21 Mac 2008 dan berakhir pada 23 Mac 2008. Kem yang telah dijalankan di Lembaga Pelabuhan Miri (Miri Port) ini telah disertai oleh 105 orang pelajar Islam Tingkatan 3 dari seluruh Bahagian Miri. Secara umumnya program anjuran Jawatankuasa Bertindak (Task Force) Pengurusan Kecemerlangan, Unit Pendidikan Islam dan Moral, Pejabat Pelajaran Gabungan Miri ini telah dikendalikan oleh 22 orang urus setia dan 14 orang fasilitator secara sukarela (suka dan rela).

 

Sebagaimana program-program anjuran Jawatankuasa Bertindak (Task Force) Pengurusan Kecemerlangan yang lain, penganjuran KMIC PMR kali ini juga mempunyai matlamat dan objektif tersendiri. Antara matlamat program ini diadakan adalah untuk memberi ruang dan peluang kepada peserta agar lebih mengenali potensi dan membentuk sakhsiah diri supaya mereka lebih bermatlamat dan berwawasan dalam mencipta kecemerlangan di dunia dan akhirat. Sepanjang kem, peserta turut disuntik dengan sifat-sifat kepimpinan dan ketelusan bermasyarakat supaya dapat membentuk jatidiri yang mantap dan berjiwa besar dalam membangunkan diri, keluarga, masyarakat dan agama. Mudah-mudahan cita-cita Islam mampu mereka tegakkan!

 

Secara keseluruhannya program KMIC PMR 2008, telah dijalankan dengan jayanya. Pihak penganjur juga merakamkan penghargaan dan jutaan terima kasih kepada pihak En Adnan mewakili Lembaga Pelabuhan Miri (Miri Port), jawatankuasa Surau Al-Khariah, Lembaga Pelabuhan Miri, semua urus setia dan fasilitator yang bertungkus lumus dalam menjayakan program ini dan semua yang terlibat secara langsung ataupun tidak langsung dalam menjayakan KMIC PMR 2008. Semoga segala usaha dan bakti yang dicurahkan akan diberkati dan dirahmati oleh Allah Ta’ala.

 

Kepada semua peserta Kem Motivasi Insan Cemerlang PMR 2008, didoakan akan terus maju dan mencapai kecemerlangan di dunia dan Akhirat. Semoga keazaman dan tekad yang berkobar terus membara dalam jiwa dan membentuk jatidiri yang teguh dan peribadi yang unggul.

 

“Kalau Bukan Kita, Siapa?, Kalau Bukan Sekarang, Bila?”.

 

Disediakan oleh;

Ustazah Noresah Binti Mohd @ Abdulllah
Pengurus Program,

Kem Motivasi Insan Cemerlang PMR 2008,
Jawatankuasa Bertindak (Task Force) Pengurusan Kecemerlangan,
Unit Pendidikan Islam Dan Moral,
Pejabat Pelajaran Gabungan Miri.

Advertisements

Komen-komen»

No comments yet — be the first.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: